Suntem o generatie care admira superficialul

genaratie superficiala

 

Am incins cu totii retelele de socializare si usor, usor acestea devin unica sursa de “caldura” in loc sa obtinem caldura sufleteasca de la oamenii reali, cei care aleg sa stea langa noi fizic si sa ne accepte asa cum suntem, cu tot pachetul.

Ne “imprietenim” si “dezimprietenim” pe facebook, twiter s.a. retele de “socializare” in functie de postarile cu fetele noastre mai mult sau mai putin apreciate, cu cantitatea de haine de pe noi, in functie de cat de draguti ne aratam, cat „tinem” cu parerea altora, cat de multe “telenovele” si mai ales cat de multe poze punem, in functie de culoarea politica s.a.

Si numarul de like-uri, vizualizari si aprecieri de orice fel arata foarte simplu ce apreciaza generatia noastra: poze, multe poze, preferabil poze, citate cat mai scurte ca sa nu ne ia prea mult timp sa citim (si daca citatul are si o poza cresc sansele sa fie citit), postari de scandal, poze personale cat mai dezbracate (care chiar daca nu sunt apreciate de toti, sigur atrag atentia si comentariile), faptul ca cel care posteaza este femeie sau barbat (in functie de cautarile si sperantele “balitorilor”) si cam atat!

Nu credeti? Numarati like-urile primite de cineva pentru astfel de postari! Apoi numarati-le si pe cele care vorbesc despre a fi mai buni, mai iubitori, despre aprecierea naturii, despre a iubi animalele, oamenii, despre salvarea planetei, a vietii, a sanatatii fizice, mentale, sufletesti, despre oportunitati de a invata sa fim mai buni, despre a ne da voie sa invatam ceea ce nu stim de la cei care doresc sa ne indrume, despre a ajuta, a contribui si a ne mobiliza pentru a produce o schimbare pentru noi insine si pentru cei din jur!

Pentru ca superficialitatea este mai usoara, pentru ca nu necesita gandire prea multa si efort prea mult, pentru ca superficialitatea este mai “dulce” si este o scuza buna pentru a evita asumarea oricaror responsabilitati fata de propria viata si a tuturor fiintelor, planetei care ne sustine si hraneste, a generatiilor viitoare (din care fac parte si copiii nostri!).

Intram in discutii superficiale, in relatii superficiale, ne facem treaba superficial, acceptam in mod superficial ce ne baga altii pe gat ca fiind „real” si „bine de gandit si facut”, apreciem in mod superficial lucrurile de suprafata si de spectacol si culmea este ca in aceste conditii avem tupeul sa ne dorim sa fim tratati cu respect, iubire, sustinere! De catre cine? Speram in echilibrul adus de retelele de socializare!? Dar nu ne intrebam daca modul in care le utilizam este spre castigul nostru personal sau doar spre a umple buzunarele celor care, din spatele acestor retele construite de ei, probabil au o viata reala!?

Retelele de socializare au darul de a ne ajuta sa ne cunoastem, sa invatam unii de la altii, sa aflam cine, ce stie si ce este dispus sa dea mai departe. Si toate acestea pentru a ne dezvolta si a deveni mai buni!

Retelele de socializare nu au ca scop pierderea timpului cu persoane si informatii fara relevanta! Nu au ca scop incurajarea superficialitatii si delasarii! Nu au ca scop pierderea sanatatii, a prietenilor reali si a socializarii reale! Sau cel putin nu ar fi de dorit sa le lasam sa ne faca asta!

Ar fi de dorit ca socializarea online sa fie privita si utilizata doar ca o cale de comunicare, o cale pentru obtinerea socializarii reale si a dezvoltarii personale.

Depinde de decizia noastra ce alegem: sa utilizam aceasta cale pentru pierderea superficiala a timpului sau sa castigam prieteni reali, dezvoltare personala, imbunatatirea vietii, educarea catre a iubi, aprecia si respecta tot (chiar tot!) ce ne da planeta pe care traim!

 

Reclame

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.