Dreptul la vot, sau despre absentii care sustin hotia!

13335561_1209411302424267_7477469626761820001_n„Cand penalii sunt votati si alesi … e semn ca populatia acestei tari participa activ la proliferarea coruptiei si furtului, iar absenteismul de la vot il consider tot participare ACTIVA la coruptie si furt …”, Oana Pelea

Cu ani in urma inaintasii nostri s-au luptat trup si suflet pentru dreptul la vot. Daca nu-l aveam, azi tipam sus si tare ca ne este ingradita libertatea de exprimare! Acum ca o avem, ne stergem cu ea la fund! Cei care nu ies la vot de niste ani nu merita acest drept! Si isi bat joc de toti cei care si-au dat vietile pentru ca noi azi sa avem dreptul de a alege cum sa traim in prezent si viitor, atat noi cat si copiii nostri!

Scuze de genul: “nu votez pentru ca oricum nu se schimba nimic” sunt scuze menite sa va faca sa va impacati cu lenea voastra de a va asuma responsabilitati, cu lenea de a lasa odata in viata micii si berea deoparte pentru 10 minute si a va exprima drepturile pe care le cereti si a hotari cum veti trai in continuare! Scuze menite sa va mascheze indolenta si neasumarea libertatii de exprimare pentru care va rostogoliti daca va este luata! Daca de-a lungul timpului oamenii ar fi gandit toti de genul: „nu fac nimic pentru ca oricum nu se schimba nimic”, ar mai fi si astazi oameni arsi pe rug, evrei gazati in lagare, persoane de culoare spanzurate de Ku Kluz Klan, robi biciuiti pe campuri pentru bunastarea burtilor celor bogati s.a. asemenea! Dati-va voie sa ganditi!

Scuze de genul: “ii pedepsesc pe candidati prin absenteism la vot si le arat neincrederea mea” sunt scuze menite sa arate nepasare pentru viitorul vostru si pentru viitorul celor dragi voua! Pentru ca stiti ca, daca voi, cei care observati si constientizati necesitatea unei schimbari si va doriti aceasta schimbare, nu va prezentati, cei care doresc in continuare furtul se prezinta! Si ei hotarasc si pentru voi si din pacate si pentru noi! Pentru noi, cei putini care am inteles ca daca am luptat pentru un drept si-l avem, e bine sa-l si exercitam si sa ne asumam responsabilitatea fata de viata noastra!

Daca lucrurile merg prost in tara asta, nu este nici vina PSD-ului, nici a guvernantilor, nici a sistemului! Pentru ca hoti au fost si vor fi in toate timpurile si este evident ca acestia vor face tot ce pot pentru a fura in continuare! Pentru atitudinea de a ramane constanti si a stii ce vor, eu personal chiar ii admir! Sincer! Aplauze!

Pentru ca voi, cei cu drept de vot care ati stat acasa in ziua votului, voi ABSENTII, nu stiti ce vreti! Si daca stiti, nu sunteti constanti in a va construi o viata asa cum va doriti! Sau poate ca stiti…vreti burtile pline, haine scumpe si gandire cat mai putina ca oboseste!drept vot indolenta

Culpa este doar a voastra! A voastra dragii mei compatrioti care va plangeti pe la colturi dar alegeti sa ramaneti lenesi si indolenti! Alegeti sa va ascundeti in spatele scuzelor si sa pasati responsabilitatea in orice alta directie!

Libertatea de exprimare inseamna sa ti-o exerciti! Libertatea de exprimare inseamna sa-ti asumi responsabilitati, sa iesi in fata, sa spui ce ai de spus (si nu ma refer la vorbe ci la fapte!). Libertatea de exprimare inseamna sa ai bunul-simt sa iei decizii astfel incat sa nu produci suferinta celor ce-si asuma reponsabilitati si sa nu ii calci pe cap in dreptul lor la o viata frumoasa!

Pentru ca TU, LENESUL si IRESPONSABILUL prin decizile luate in momente cruciale, ai decis sa hotarasti cum sa traim noi toti! Ti se pare corect? Ai ales sa alegi in locul nostru! Ai ales sa fii partas la coruptia si furtul pe care le incriminezi! Sau sa intelegem ca e doar de fatada vorbaria ta? Poate ca si TU, ABSENTULE, esti de acord si esti tot un corupt si un hot!

Fiecare sa-si dea raspunsul real si cu sinceritate in sufletul lui! Oricum va primi de la viata exact ceea ce ofera, cu meritele de rigoare!

Plecati in alte tari sa fiti slugile altora! Plecati, pentru ca oricum exercitarea drepturilor voastre din Romania va plictiseste! Plecati in alte tari sa stergeti funduri de babe si mosi si sa va prostituati fizic, mental, emotional! Plecati in alte tari si lasati-va aici copiii traumatizati, depresivi, anxiosi si fara un model parental coerent! Plecati acolo si sa nu va asumati cumva responsabilitatea pentru vietiile voastre si pentru ce lasati in urma! Pentru ca, desigur ca in alta tara vi se va ridica statuie pentru iresponsabilitate si bagatul cozii intre picioare!

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.