„Divide et impera!” sau despre sanatatea natiunii

divide-et-impera„Divide et impera”, in traducere libera romaneasca “prosteste si conduce” este calea batatorita de ani buni de catre clasa politica, de multe ori inculta si somnolenta atat la figurat cat si la propriu in jilturile pufoase ale functiei.

Am ales inconstient si inconstienti un sistem bine pus la punct pentru dezechilibrarea sanatatii fizice, mentale si emotionale a cetateanului. Plus un sistem de sanatate bine pus la punct pentru ca aceasta dezechilibrare sa se mentina. De ce? De ce nu, daca au de castigat? Cand te doare corpul, sufletul si tot ce te mai poate durea prin viata ta, mai ai energie sa faci schimbari? Prea putin si prea putini!

Sa luam spre exemplu cateva evenimente cheie cu deznodamant aberant: “cazul Ionut” si “cazul Colectiv”, situatii in care s-a facut tot posibilul pentru crearea unor conditii pentru dezbinare.

Cazul “Ionut” – Vorbele se sustin cu fapte!

Acest caz a creat contextul impartirii cetatenilor in “iubitori de animele” si ”iubitori de oameni”, de parca cei care iubesc oamenii nu pot iubi si animalele si invers! Una dintre aberatiile la care turma a “pus botu`” fara sa-si acorde prezumtia capacitatii de gandire si analiza! Lucrurile sunt extraordinar de simple: cine iubeste, iubeste, punct! Pe oricine, orice! Cine ajuta, ajuta, punct! Pe oricine, oricand este in nevoie!

Cati “iubitori de oameni” (ma refer la cei inversunati impotriva animalelor) au iubit real un om, au facut ceva pentru el, au ajutat, au salvat un om de la moarte sau un copil de exemplu, de la o viata mizera? Cati parlemantari care au votat eutanasierea dand fericiti din coada (ca un caine, haha!) in fata ciolanului, iubesc oamenii si ii ajuta? Ce au facut pentru voi “iubitorii de oameni” acesti parlamentari? V-au scapat de caini!? Asa, si? Doar atat? Ce au facut concret pentru a ajuta pe cei care nu-si permit o paine, pe cei care nu-si permit un tratament, pentru cei care nu au unde sa stea, pentru cei care pleaca in strainatate ca sa supravietuiasca ei si familiile lor, pentru sistemul de sanatate care este deplorabil si multe alte aspecte jenante ale Romaniei actuale? Voi “iubitorii de oameni” cand va imbolnaviti, va vindecati din suferinta unui animal sau din lucruri reale, concrete si palpabile oferite de niste legi si conditii umane?

Ce au facut concret somnambulii care ne conduc si care intorc cu vrednicie dorsalul spre buzele voastre fidele?

Vorbele se sustin cu fapte!

Cazul “Colectiv” – Cine deschide gura si arata cu degetul s-o faca intai in oglinda si apoi sa vada daca mai continua!

Acest caz a creat contextul impartirii cetatenilor in “iubitori de rock” si ”iubitori de altceva”, intre “satanisti si periculosi” si “sfinti”. Pai cati “sfinti” umplu inchisorile si birourile DNA si cati rockeri!? Oricum intrebarea este retorica pentru ca un raspuns bazat pe statistici reale ar durea prea tare pe multi! Cati “sfinti nepericulosi” au fost prezenti la ajutor, cati au scos bani din buzunarul propriu pentru medicamente, tratamente, utilarea spitalelor s.a.? Pentru unii solutia a fost tot plecarea in strainatate! Pentru altii din pacate raspunsul a fost finalul dat de sistemul pe care am tot ales sa-l suportam!

Dar  ce pretentii sa avem, nu-i asa, de la conducatorii alesi cand chiar “Preanefericitul” si-a pastrat in continuare aurul la gat precum cocalarii de pe tarla, si-a pastrat in continuare slugutele care-i cara trena de mireasa la evenimente si mai ales, si-a pastrat infatuarea si tupeul de a judeca, marginaliza si dezbina oamenii in credinta si suflete, contrar invataturii crestine!?

Cine are nesimtirea sa umple capul oamenilor cu credinta ca un stil de muzica naste infractori, sa ia la verificat toate stilurile muzicale si toti reprezentantii lor si sa faca o statistica reala! Sa initieze o munca de cercetare si sa afle daca infractionalitatea are legatura cu stilul de muzica! As fi tare curioasa de asemenea si de un studiu asupra fenomenului cu specific romanesc  “functie politica=dosar DNA”!

Cine are dorinta sa dezbine punand intr-un context eticheta de “monstrii” impreuna cu cine are proasta inspiratie sa ia de bun fara sa gandesca, sa-si verifice inainte proprii monstrii interiori! Cine deschide gura si arata cu degetul s-o faca intai in oglinda si apoi sa vada daca mai continua!

Pana nu renuntam sa “pupam poala popii” si “poala guvernantilor”, vom ramane doar slugile ce hranesc dezbinarea, slugile ce se aleg cu firimituri de la masa …era sa zic bogatilor, dar sunt atat de saraci! Saraci sufleteste, mental, educational, comportamental!

Pana nu renuntam sa ne plecam urechile la vorbele si legiile lor ce dezbina si incalca dreptul nostru nativ de fiinte sociale nascute cu nevoia de acceptare, intelegere, iertare si iubire, vom ramane si cu sufletele goale si cu dorsalele!

Dar mai avem timp! Pamantul inca mai are resurse si rabdare!

 

 

 

Reclame

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.