Despre iubire si vorbe-n vant

vorbe-n vant

 

Ne declaram iubitori de oameni, de natura, de animale, de Dumnezeu si de alte aspecte importante pentru mintea noastra. De ce zic pentru minte? Pentru ca aceasta declaratie tine de minte si, in cel mai bun caz de manifestarea selectiva a iubirii fata de: „oamenii mei”, “natura care ma intereseaza/afecteaza in mod direct”, “animalele mele”, “dumnezeul meu si moastele mele sfinte preferate” s.a.m.d.

Ceea ce tine de inima nu este declararea iubirii sau iubirea selectiva ci faptele concrete! Lucrul care face diferenta dintre „iubitor” si „manifestant al iubirii” este Actiunea Concreta care sustine declaratia verbala! Daca iubesti doar ce e al tau pentru ca este “al tau” sau face parte dintre preferintele tale, aceasta nu se cheama iubire, ci posesie!

Spui ca iubesti oamenii!? Concret, cate persoane aflate in nevoie ai ajutat cu ce a tinut de tine, cu timp, bani, informatie, sustinere emotionala, etc.? Concret, cum ti-ai aratat aceasta iubire respectandu-le nevoile, valorile, idealurile, munca, timpul si informatia detinuta?

Spui ca iubesti copiii!? Concret, cati copii ai ajutat cu alocarea de timp, de haine, mancare, rechizite sau cu militarea (concreta, nu comentarii pe facebook!) pentru drepturile lor?

Spui ca-ti iubesti tara!? Concret, ce faci pentru ca valorile pozitive si dreptul la viata sanatoasa sa fie respectate si implinite in tara ta? Ai iesit din casa la vot? Daca ai iesit, ai votat ceva nou, macar pentru a da o alta sansa sau te-ai culcat pe urechea scuzei ca “toti sunt la fel”? Ai facut vreun demers concret pentru respectarea drepturilor umane fundamentale ale tuturor “colegilor” tai de tara sau ai asteptat sa se zbata altii ca sa beneficiezi si tu mai apoi?

Spui ca iubesti natura!? Concret, cum contribui la mentinerea curateniei si a echilibrului ecosistemului?

Spui ca iubesti animalele!? Concret, cate animale ai salvat, ai hranit, ai scos un ban din buzunar pentru ele sau ai alocat din timpul tau unei actiuni pro?

Spui ca iubesti valorile adevarate? De cate ori te-ai intrebat daca aceste valori nu sunt decat ale tale personale, care te dor pe tine direct? De cate ori ai discriminat cu gandul, cu vorba sau chiar cu fapta pe cei care nu sunt ca tine, doar pentru ca nu sunt ca tine? De cate ori ti-ai propus sa simti macar cateva clipe disperarea celui marginalizat pentru te miri ce “reguli” ne mai trec noua oamenilor prin cap pentru a limita libertatea celor din jur? Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa-ti fie tie in mod direct limitata libertatea ta ca fiinta umana?

De cate ori te-ai pus in „pielea” a ceea ce sustii ca iubesti si ai inteles nevoia reala de manifestare a iubirii?

Cand esti iubit/a tu te multumesti doar cu vorbe? Si daca da, pentru cat timp? Imagineaza-ti data viitoare cand pretinzi iubire, ca ceea ce primesti sunt doar vorbe! E bine? E suficient? Probabil ca nu, pentru ca tu, cel ce dai doar din gura ca iubesti ceva si sustii ceva, nu faci nimic decat daca te doare pe tine in mod direct si foarte grav! Dar, aminteste-ti “omule iubitor” ca si cei afectati in mod direct si grav, au gandit poate la un moment dat ca si tine! Pana le-a venit randul sa-i doara direct si grav!

Ce astepti? Sa ajunga furtuna si in viata ta ca sa inveti sa-ti sustii vorbele cu fapte? Pentru ca, pana atunci nu esti “iubitor” de ceva anume ci esti doar “vorba-n vant” si pana la urma doar atat vei primi de la viata, oricat te-ai stradui sa-ti iei cu japca iubirea necesara! Aminteste-ti ca in universul acesta in care traim chiar functioneaza foarte bine principiul „culegi ceea ce semeni”!

Poate te razgandesti „omule” si incepi sa semeni fapte reale, concrete, incepi sa semeni manifestarea prin actiune a iubirii. Daca nu, iti urez bafta si macar nu te plange, pentru ca nu-i place nimanui sa-ti auda vaicarelile de “vorba-n vant”!

 

Reclame

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.