Despre incredere

despre-incredere


Ce este increderea? Increderea este ceva ce contruiesc in interiorul meu amestecand cu toata dragostea minunatele ingrediente: timp, atentie, intelegere, acceptare, iertare, bucurie, joc, frumusete. Este acel ceva pe care decid apoi sa ti-l acord tie, fiinta umana de langa mine, pentru a ne bucura impreuna de viata. Ce faci tu cu darul meu este doar alegerea ta! Eu pot decide oricand sa-ti prepar acelasi dar in fiecare zi sau pot decide sa ma bucur de viata impreuna cu persoane care aleg sa aprecieze darul si daruirea!

Eu am ales sa retrag darul de la persoanele care au aruncat increderea mea intr-un colt indepartat si saracacios al sufletului lor. Am ales sa ma gandesc de 2 ori inainte de a alege sa acord acest dar minunat al sufletului anumitor categorii de persoane.

Te iubesc ca fiinta umana, te inteleg si te accept cu tot ceea ce esti si pentru lectiile pe care mi le dai. Si, tocmai pentru ca invat de la tine persoana „nesocotitoare de daruri” ca nu-mi este nici mie de folos irosirea si nici tie (pentru ca-ti hranesc comportamentul nepotrivit!), decid sa nu mai construiesc castele in sufletul meu pentru tine:

 

  1. Persoana care faci promisiuni clare, concrete (cu ziua, ora, momentul din timp) si nu le respecti.  – Despre persoana care a ales acest comportament: la prima incalcare zici ca e intamplare, la a doua ca e o neintelegere, la a treia crezi ca a intervenit ceva, la a patra deja lucrurile sunt evidente, dar zici sa mai dai o sansa. De la a cincea in sus e clar ca-si bate joc de tine si de darul tau, dar poate inca alegi sa te minti singur de dragul ideii de a iubi si accepta oamenii! Daca insisti cu sansele si mergi mai departe, doar alegi sa te lasi calcat in picioare! Pentru ca, daca te-a pacalit deja de atatea ori, e clar ca nu are niciun pic de respect pentru tine, timpul tau, munca ta, e clar ca esti ultima persoana de pe lista ei/lui de prioritati si nu te poti baza nici de data „n+1” pe ceea ce spune!

 

  1. Persoana care-mi spui cat de mult ma iubesti, respecti, apreciezi si-mi trimiti pe toate caile, in mod exagerat, floricele, inimioare, „declaratii” de prietenie s.a. asigurari repetate ale aprecierii si respectului tau, dar nu faci ceva concret pentru asta.  – Despre persoana care a ales acest comportament: este usor de observat daca vorbele ei sunt sustinute de fapte! De cele mai multe ori nu, pentru ca „iubirea/aprecierea” exagerata arata exact faptul ca-si propune sa-ti distraga atentia de la intentia de fapt. Deci probabil, din nou ai ales sa te lasi calcat in picioare, de cel putin cateva ori! Sa te fereasca viata sa ai nevoie de ceva de la acest tip de persoana, ca nu-ti da nici macar ceea ce ar decurge firesc din tipul relatiei cu ea, dar sa mai speri vreun ajutor de orice fel!

 

  1. Persoana care te declari sustinatoare ale unor „norme sociale”, dar care de fapt sustii ingradirea unor libertati de viata si/sau de exprimare cat se poate de personale ale cuiva (exp. persoanele anti-gay, anti-viata animale, anti-nationalitatea X, s.a.m.d). – Despre persoana care a ales acest comportament: daca azi vrea sa ingradeasca pe cineva, maine va dori sa te ingradeasca chiar pe tine! Nu conteaza pentru ce, gaseste ea ceva care o avantajeaza in acel moment, pentru ca aceste ingradiri sunt facute doar pentru un avantaj personal de moment! Cine ingradeste libertatea personala a cuiva, este capabil s-o ingradeasca pe-a oricui ii sta in cale!

 

  1. Persoana care sustii ca vrei binele copiilor, al batranilor, al semenilor in general, al planetei, s.a. si, in acelasi timp, ceri, sustii si aprobi legi sau ai comportamente care presupun luarea vietii unei alte fiinte. – Despre persoana care a ales acest comportament: daca azi este indiferenta fata de o viata oarecare, maine va fi indiferenta fata de a ta, chiar daca faci parte dintr-o categorie sus-amintita! Cine ucide o fiinta, este capabil sa ucida orice fiinta!

 

  1. Persoana care gasesti tot felul de scuze pentru a te sustrage asumarii responsabilitatii, inclusiv scuza ultima ca nu mai raspunzi la telefon/mail/mesaje s.a. cai de comunicare din cauza rusinii! – Despre persoana care a ales acest comportament: nu-ti face iluzii, ca nu stie ce este rusinea daca a ajuns in acel punct! Este doar o incercare penibila de a se proteja de tine, de viata, de momentul in care ar fi cazul sa-si propuna macar sa invete si exerseze asumarea.

 

Se prea poate sa te regasesti si tu, cel ce citesti, in situatiile in care darul tau a fost irosit sau chiar tu ai irosit darul altora. Inca mai poti face o schimbare! Sa-ti fie de folos pentru o viata sanatoasa!

 

Reclame

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.