Atitudinea de victima in Romania, tara lui “Merge si asa”

Traim un prezent cu o tara de plangaciosi, o mana (destul de mare) de oameni care se plang continuu de guvern, de guvernanti, de cat de rau o ducem, de cat de greu este cu birocratia, ca nu se respecta legile, ca toti sunt hoti, ca invatamantul e la pamant, ca sistemul de sanatate lasa de dorit s.a.m.d., plus o alta „mana de oamenii” care aleg sa plece din tara, ca acolo fac bani mai multi, sunt mai respectati pentru munca lor, au legi mai de bun-simt.

Cu toate acestea continuam sa-i credem pe aceeasi, sa-i votam pe aceeasi, sa-i pupam in posterioare pe aceeasi, sparand tampi la schimbare.

pupat funduri guvernanti

‘Plangaciosii” nu se deranjeaza macar sa voteze “aceeasi Marie cu alta palarie” ci voteaza indobitociti vazand clar ca “palaria” este identica! Ma intreb de ce va mai plangeti oameni buni? Daca tot ati ajuns la concluzia ca  ”merge si asa” si gasiti scuze pentru a nu va misca fundurile si  actiona, a va cere drepturile dincolo de discutiile la masa din bucatarie, la bere cu prietenii sau pe facebook din spatele laptop-ului?

Cati dintre voi „plangaciosii” ati iesit in strada cerand ce ni se cuvine noua tuturor? I-ati lasat pe altii sa se dea singuri cu capul de pereti si sa iasa in fata sperand ca va face altul treaba in locul vostru si voi culegeti roadele! Si aveti dreptate, chiar face altcineva treaba in locul vostru, o fac cei care inca sunt multi si determinati sa vampirizeze aceasta tara de resurse, energie, bucurie, viata!

E usor sa bagi coada intre picioare si sa pleci unde este mai bine si mai usor decat sa stai si sa produci aici in tara o schimbare! La fel, e mai usor sa stai si sa te plangi asistand la spectacolul care nu-ti place ca la un film de proasta calitate ca si cum nu ar fi filmul tau!

Batrani care nu-si permit sa-si cumpere medicamentele pentru sanatatea „asigurata” de stat, dar voteaza tembelizati pe aceeasi corupti de care se plang!

Tineri ametiti de speranta si vorbe si, unii dintre ei, de o farama de „ciolan” aruncat pana la vot in ograda lor, tineri care voteaza inca 4 ani de mizerie umana!

Adulti in transa turmei care a renuntat sa caute, sa afle, sa se informeze, sa stie, sa invete, sa evolueze, „turmisti” care au ales sa inghita cuminti tot ce le vâra altii pe gura si in creiere! Adulti care au renuntat sa vada, sa analizeze, sa gandesca!

Adulti care au tupeul sa se planga si sa spuna in stanga si-n drepta cat de rau este dar au renuntat sa actioneze!

Sau adulti care au ales sa imparta ciolanul fara sa se gandesca ca cei care vor mosteni ceea ce ei devasteaza sunt chiar copiii lor!

Renuntati la victimizare, pentru ca victimizarea nu cunoaste solutii! Renuntati la „plans” atata timp cat plansul vostru este doar un mieunat jalnic insotit de „lasa ca merge si asa!”.

Daca tot ne mana spiritul de turma, haideti macar sa facem o turma care sa-si ceara drepturile si sa determine o schimbare pentru a trai cu bucurie si mandrie in Romania!

Reclame

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.